Kina opprettholder dom mot fredpris-nominert dissident

Dommen mot Liu Xiaobo opprettholdes. Han er dømt for å ha forfattet og underskrevet opprop for demokrati.

DEMONSTRERER: Demonstranter i Hongkong protesterer mot fengslingen av den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo, som er dømt til elleve års fengsel for «undergravende» politisk virksomhet. Torsdag avgjorde en ankedomstol i Beijing at dommen skulle opprettholdes. Foto: REUTERS / Tyrone Siu / SCANPIX
DEMONSTRERER: Demonstranter i Hongkong protesterer mot fengslingen av den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo, som er dømt til elleve års fengsel for «undergravende» politisk virksomhet. Torsdag avgjorde en ankedomstol i Beijing at dommen skulle opprettholdes. Foto: REUTERS / Tyrone Siu / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beijing (NTB-AFP): En ankedomstol i Beijing opprettholder dommen mot dissidenten Liu Xiaobo, som er nominert til Nobels fredspris.

Liu ble den 25. desember i fjor dømt til elleve års fengsel for undergravende virksomhet fordi han hadde forfattet og underskrevet et opprop for demokrati og politiske reformer i Kina.

Torsdag avgjorde en ankedomstol i Beijing at dommen skulle opprettholdes, sier Lius advokat Shang Baojun til nyhetsbyrået AFP.

Liu er en av Kinas mest kjente dissidenter. 54-åringen ble også fengslet etter demonstrasjonene på Den himmelske freds plass i 1989.

Liu er nominert til Nobels fredspris av filosofiprofessor og leder for den amerikanske PEN-klubben, Kwame Anthony Appiah.

En talsmann for Kinas utenriksdepartementet har advart Nobelkomiteen mot å gi prisen til Liu. (©NTB)

Demonstranter i Hongkong protesterer mot fengslingen av den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo, som er dømt til elleve års fengsel for «undergravende» politisk virksomhet. Torsdag avgjorde en ankedomstol i Beijing at dommen skulle opprettholdes. Foto: REUTERS / Tyrone Siu / SCANPIX