Kina overtar

Fort og sikkert overtar Kina alt og alle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kina overtar makten over økonomien og politikken, i samarbeid med andre mektige stater og store varekjeder. I vesten må en lete lenge etter en vare som ikke er laget i Kina. Disse varekjedeeierne må kun være opptatt av å blåse opp sine egne pengekasser mest mulig for å leve med overdrevent luksusliv og ikke bry seg om noe annet.

Later som de skal redde

USA later som de skal redde Irak og Afghanistan fra fanatiske muslimer, men det faktiske målet er olje fra Sauda Arabia og Irak. Å krige mot Kina for Tibet er utenkelig. Hva er forskjellen? Jo penger. De andre landene i vesten står i skyggen av USA og følger kursen. Alle landene i Asia er inne i Kinas håndgrep. Kina truer med å ta grenselandene kombinert med stopp av den mikroskopiske handelen med disse fattige landene hvis de prøver å komme i nærheten av Kinas politikk.

Kina har også begynt å misjonere i de afrikanske landene som landet ikke har hatt praktisk bruk for men for å sikre sin politikk i langsiktig, slik at disse også etter hvert er fanget i Kinas sirkel. Det viktigste for Kina er å kjempe for politikken sin og bruke handels forbindelser som det mektigste våpen. Fort og sikkert overtar Kina alt og alle.

Intelektuelle

Det finnes en håndfull intellektuelle individer som organiserer seg for å vise sin sympati for folk som lider under det kinesiske håndgrep, men de har ikke noen særlig påvirkningsmakt. Disse organisasjonene og deres meninger blir tråkket på av Kina når Kina vet at verden generelt er på deres side for pengenes skyld.

Hvor ble det av menneskerettighetene som for eksempel religionsfrihet og ytringsfrihet som Kina forpliktet seg til å forbedre over for den Internasjonale Olympiske komite når de ble tildelt de olympiske leker i 2001?

I Tibet blir en tibetaner arrestert eller gitt en advarsel bare ved å nevne for eksempel ordet ”Dalai Lama” eller eie et bilde av ham. Å feire Dalai Lamas fødselsdag eller markere denne dagen med tradisjonelle skikker er strengt forbudt helt siden 1959. 

KINA: Jens Stoltenberg brukte Ibsen-seminaret «Noras søstre» til å refse Kinas ledere indirekte for undertrykking og diskriminering for en tid tilbake. Hovedtemaet for seminaret ved Peking-universitetet var kvinners rolle i dagens Kina. Dansegruppa Qianshou Guanyin.
KINA: Jens Stoltenberg brukte Ibsen-seminaret «Noras søstre» til å refse Kinas ledere indirekte for undertrykking og diskriminering for en tid tilbake. Hovedtemaet for seminaret ved Peking-universitetet var kvinners rolle i dagens Kina. Dansegruppa Qianshou Guanyin. Vis mer

Kinas undertrykkelse av det tibetanske folket finnes det ikke maken til noe annet sted i verden i dag.

- Den 19. juni i år stoppet kinesisk politi alle tibetanere som var på vei til en fjelltopp for å brenne røkelse. De fikk en advarsel og ble sendt tilbake. Denne hendelsen fant sted den dagen Dalai Lama ble født i den tibetanske kalenderen, den femte dag i femte måneden, det som vi andre kjenner som Dalai Lamas fødselsdag 6. juli.

- 10. august i år ble en tibetaner i øst-Tibet arrestert for å ha sagt at tibetanerne må være vennlig mot hverandre og ikke sloss om landeiendom. Han sa også at han ønsker å få Dalai Lama tilbake til Tibet. Lokalfolk tryglet om å få mannen løslatt. Politiet sa at det skulle gå i orden såfremt alle i bygda skrev under på at de ikke ønsket Dalai Lama tilbake.

- 2. august i år innførte Kina en lov som sier at alle tibetansk buddhistiske lamaer skal godkjennes av kinesiske myndigheter. Hvis de ikke har en slik godkjenning vil de være ugyldige ifølge myndighetene.

Tibetanere får ikke makt

- Hittil har noen tibetanere hatt små lederstillinger i lokal samfunn, selv om syvende og sist har den kinesiske kollegaen avgjørende makt. Disse tibetanerne var heller ikke hvem som helst, men noen som Kinesisk myndigheten stolte på som var ”imot” Dalai Lama, men nå har myndigheten bestemt seg for å erstatte disse tibetanerne med Kinesere.

- Siden i vår ble flere tibetanske turistguider i Tibet erstattet av kinesere.

Alt dette er helt fersk fakta. Slik fortsetter Kinesiske myndighetens makt over tibetanerne

- Det glansbilde turister ser blant annet i Lhasa og noen av de store byene er et skuespill som tibetanerne kun får lov til å se sammen med turister, men den faktiske sannhet kommer aldri fram. ”Bare se på, ikke røre” som det heter. Det strømmer turister fra hele verden til Tibet for å se på det ”eksotiske landet”, et av de eldste kulturrike landene og et av de mest spennende steder i verden.

Turistattraksjoner

- Kina åpnet Tibet på begynnelse av 80 tallet for turister etter at de hadde gjenoppbygd noen av de viktigste kulturmonumentene de hadde ødelagt først men som de så senere som turistattraksjoner for blant annet å vise den uekte glansen og samtidig tjene penger. Det viser seg å stemme. Turister fra vesten har penger til å se alt som er nytt og ”eksotisk” og spennende på sine feriereiser til Tibet. Men hva med den virkelige alvorlige handlingen Kina begår i Tibet? For meg har Tibets mest hellige og ærefulle buddhistiske monumenter nå blitt gjort til livløse underholdingshus og statuer for turister. De har ikke lenger noen praktiske funksjoner for tibetanere som de opprinnelig skulle brukes til.

Hva med den gamle kulturen og åndelig troen for folk? Hvor skal det ende?

Hva med menneskerettigheter og religionsfrihet for alle mennesker? Eller gjelder ikke fundamentale menneskerettigheter for tibetanere? For tibetanere i Tibet har ingen av delene.

- Ingen av statene i verden vil gå inn for det.

I vinter var Norges statsminister i Kina, og Den norske Tibet komite ba han om å ta opp situasjonen i Tibet i samtale med den kinesisk ledelse, men dette ble ikke gjort.

- I mai i år ble det avholdt en konferanse for Tibets støttegrupper i Brussel og Dalai Lama ble invitert, men den belgiske regjeringen ba Dalai Lama om ikke å komme til Belgia etter at den Kinesisk ambassaden har gitt en advarsel.

Ond sirkel

- Den 14. august la den norske regjering fram sin Kinastrategi. Utviklingsminister Erik Solheim orienterte om norsk utviklingssamarbeid med Kina.” Kinas fremvekst er den viktigste utviklingen verden har sett de sist 30 årene”, sa han. Hva er det han mener med den best utviklingen verden har sett? Har han ingen bedre utviklings eksempel?

Er det penger, makt, undertrykkelse og forurensning som teller?

- Det skulle ikke forundre meg om ikke den internasjonale olympisk komité later som alt er orden med Kina uten å granske om Kina holder det løfte den ga i 2001.

Slik har verden blitt ovenfor Kina. Dette kaller man en ond sirkel.