SKAL BEKJEMPE PIRATER: Kinesiske marinesoldater under en øvelse i Hainan-provinsen i går. Foto: REUTERS/Xinhua/Cha Chunming/SCANPIX
SKAL BEKJEMPE PIRATER: Kinesiske marinesoldater under en øvelse i Hainan-provinsen i går. Foto: REUTERS/Xinhua/Cha Chunming/SCANPIXVis mer

Kina på historisk oppdrag mot pirater

Første militære operasjon i ukjente farvann på flere hundre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kinesiske marinen setter tre fartøyer på vannet i kampen mot pirater fredag. Oppdraget er landets første militære operasjon i ukjente farvann på flere hundre år.

Tre militære skip, dekorert med fargerike bånd og blomster, lette anker ved marinens base Yalong Bay og satte kursen mot Somalia.

- Det er første gang vi seiler utenlands for å beskytte våre strategiske interesser med hjelp av en militær styrke, sier lederen for den kinesiske marinen Wu Shengli.

Omkring tusen soldater i hvite marineuniformer hilste menneskene på land, før de reiste på et oppdrag som etter planen skal vare i mer enn tre måneder. De kinesiske militære fartøyene vil operere side om side med internasjonale krigsskip i Aden-gulfen.

Forrige uke ga FNs sikkerhetsråd sine medlemsland et mandat på et år for tilgang til Somalias farvann for å stoppe den økende piratvirksomheten i området.


(©NTB)