Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kina planlegger romferd og spasertur i rommet

Høsten 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kina planlegger å gjennomføre landets tredje bemannede romferd i løpet av høsten 2008, melder statlige medier.

Utskytingen av Shenzhou VII fra romsenteret i Jiuquan skal etter planen skje i slutten av september eller begynnelsen av oktober, like etter OL i Beijing som arrangeres i august.

- Forberedelsen til ferden er i full gang, og vi er sikre på å lykkes, sier Zhang Yulin, leder for romsenteret i Jiuquan, til nyhetsbyrået Xinhua.

Etter planen skal tre astronauter, eller taikonauter som de kalles i Kina, utføre kinesernes første spasertur i rommet, sier Zhang.

- Oppdraget er derfor mer utfordrende enn Shenzhou VI, fortsetter han.

Kina sendte i 2003 sitt første bemannede romfartøy ut i rommet og ble dermed det tredje landet i verden, etter Russland og USA, som har lyktes med dette.

I 2005 fikk ytterligere to astronauter en ferd ut i rommet.

(NTB)

AMBISIØST ROMPROGRAM: Kina var det tredje landet i verden som sendte ut mennesker i rommet. Det skjedde i 2003. Arkivfoto: AP PHOTO/SCANPIX
AMBISIØST ROMPROGRAM: Kina var det tredje landet i verden som sendte ut mennesker i rommet. Det skjedde i 2003. Arkivfoto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media