Kina raser etter mystisk dødsfall

Den populære kjempepandaen Chuang Chuang døde uventet mandag i en thailandsk dyrehage. Nå skal dødsfallet etterforskes.

DØD: Den folkekjære pandaen Chuang Chuang døde plutselig og uventet mandag. Foto: Pornchai Kittiwongsakul / AFP / NTB Scanpix
DØD: Den folkekjære pandaen Chuang Chuang døde plutselig og uventet mandag. Foto: Pornchai Kittiwongsakul / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den populære kjempepandaen Chuang Chuang (19) døde uventet i dyrehagen Chiang Mai Zoo i Thailand mandag ettermiddag.

Det har skapt furore i Kina. Folk raser i sosiale medier, og beskylder Thailand for å ikke ha tatt godt nok vare på dyret, melder BBC.

Den folkekjære pandaen har nemlig vært på utlån fra Kina siden 2003. Ifølge kanalen låner Kina ut dyr til andre land verden over som en diplomatisk gest for å styrke bilaterale bånd.

Sårbart dyr

Kjempepandaen har i lang tid vært kategorisert som sterkt utrydningstruet. Etter tiår med intenst arbeid i Kina for å redde bestanden, nedjusterte Verdens naturvernunion statusen til sårbar i 2016.

Kinesiske myndigheter mener imidlertid at situasjonen for det høyt elskede dyret slett ikke er mindre alvorlig enn den var før, ifølge NTB.

Dyret lever vanligvis mellom 25 og 30 år i fangenskap, og mange har derfor spørsmål om maten og fasilitetene i dyrehagen, skriver The Guardian.

De har også sitert brukere som kritiserer Kinas utlånsprogram, og mener avtalen med Thailand bør brytes. Avisa henviser til kinesiske medier, som melder at dødsfallet skal etterforskes av kinesiske eksperter på kjempepandaer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer