Kina raser mot USAs våpensalg

Kina raser etter at USA gjennomfører det største våpensalget på ti år til Taiwan. President George W. Bush mener våpensalget er klokt og riktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forsvarspakken består av alt åtte ubåter, fire destroyere og 12 antiubåtfly av typen P-3, noe som vil styrke det Taiwanske sjøforsvaret betraktelig. USA velger imidlertid å ikke selge det avanserte radarsystemet «Aegis» som stod øverst på kjøperens ønskeliste.

Det kinesiske forsvarsdepartementet advarte i går USA mot å gi blaffen i Kinas innvendinger.

- Dersom USA ignorerer Kinas motforestillinger mot salg av våpen til Taiwan utgjør det en alvorlig krenkelse av Kinas suverenitet og en grov innblanding i kinesiske indre anliggende, sa en talskvinne på vegne av det kinesiske forsvarsdepartementet.

- Klok beslutning

- Presidenten anser dette for å være en klok og riktig fremgangsmåte i forhold til Taiwans legetime forsvarsbehov, sa Ari Fleischer, George W. Buschs talsmann tirsdag.

«Kina holder USA ansvarlig for enhver militær opptrapping i Taiwanstredet», het det i en kommentar fra forsvarsdepartementet i Kina.

- Det er ingen ting i denne pakken som Kina behøver å uroe seg for. Tilstedeværelsen av kinesiske raketter viser hva Taiwan står ovenfor, sa Fleicher til pressen i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer