Kina raser over norsk dataspill

Kinesiske myndigheter føler seg nedverdiget og støtt. De som selger spillet skal nå straffes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kinesiske myndigheter raser over det norske dataspillet «Project IGI2: Covert Strike», og har beordret umiddelbar stans og forbud mot kjøp og salg av spillet. Nå skal også alle eksemplarer i Kina konfiskeres og fjernes fra markedet, og de som bryter forbudet straffes.

Myndighetene i Kina mener spillet, som er utviklet Innerloop Studios i Oslo, er sårende for den kinesiske verdighet, og skader landets interesser, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Korrupt general

Dataspillet, som er blitt solgt i hopetall verden over, handler om en frilans kommandosoldat som skal hindre at illegal datateknologi havner i fiendens hender. Jakten fører helten David Jones gjennom Russland, Kina, og Libya, hvor en av de store skurkene er en korrupt kinesisk general.

«Chris Ryan stjeler etterretningsmateriale, begår sabotasje i Kina, og skyter kinesiske soldater, og misbruker landets flagg og militære symboler», melder Xinhua.

Myndighetene har ikke sagt noe om hvor streng straffen nå blir for de som bryter ned nye forbudet.

-Beklager

Henning Rokling-Andersen i Innerloop studios syns det er trist og beklager hvis noen finner dataspillet støtende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer