Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kina retter blikket mot Mars

Kinas mål om å nå Mars er en refleksjon av landets voksende økonomiske styrke.

KINA TIL MARS: Kina tar sikte på å hente prøver fra planeten Mars hjem til jorda innen år 2030, sier sjefen for landets romforskning. bildet er fra Curriosity som for tiden befinner seg på planeten. Foto: NASA / AP PHOTO / NTB SCANPIX
KINA TIL MARS: Kina tar sikte på å hente prøver fra planeten Mars hjem til jorda innen år 2030, sier sjefen for landets romforskning. bildet er fra Curriosity som for tiden befinner seg på planeten. Foto: NASA / AP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kina tar sikte på å hente prøver fra planeten Mars hjem til jorda innen år 2030, sier sjefen for landets romforskning.

Kinas mål om å nå Mars er en refleksjon av landets voksende økonomiske styrke. Sjefen for landets romforskning, Ouyang Ziyuan, uttalte seg om et Mars-prosjekt i forbindelse med en orientering han ga til Kinas romforskningsselskap om månelandingsprosjektet og fartøyet Chang'e 3.

Ifølge Ouyang kan månelandingsprosjektet få betydning for et telekommunikasjonsnettverk som vil få betydning også for romsonden som skal sendes til Mars.

Måneferden med Chang'e 3 ventes i andre halvdel av 2013. Romsonden som skal sendes til Mars, skal vende tilbake til jorda etter å ha tatt sine prøver, sa Ouyang ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Å hente prøver fra Mars ble nylig satt som en topprioritet i USA, selv om også kostnadene er blitt betraktet som astronomiske. Men en planleggingsgruppe la fram en rapport i september om hvordan oppgaven skulle la seg gjennomføre med akseptable utgifter.

(NTB)