Kina rystet av «katastrofal» hetebølge

Det er blitt registrert rekordhøye temperaturer i flere regioner i Sør-Kina.

HETEØLGE: Kina er inne i en hetebølge der det er blitt målt over 40 grader i flere byer. Værforsker omtaler hetebølgen som katastrofal. Foto: REUTERS/Aly Song
HETEØLGE: Kina er inne i en hetebølge der det er blitt målt over 40 grader i flere byer. Værforsker omtaler hetebølgen som katastrofal. Foto: REUTERS/Aly Song Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kina har registrert den varmeste oktoberdagen noensinne, der det i noen byer er blitt målt over 40 grader. Det skriver det australske mediet News.au.

Hetebølgen, som blir beskrevet som «katastrofal og enestående», og det er blitt satt nye varmerekorder hver dag de første dagene i oktober.

Den kommer også rett etter at landet i august ble utsatt for en hetebølge i august, som ble beskrevet av forskere som den verste hetebølgen i verdens historie.

Kina har et varslingssystem med fire fargekoder. Det nasjonale meteorologiske senteret i Kina (NMC) sendte ut et gult farevarsel, som tilsvarer nivå tre, for høye temperaturer for flere sørlige regioner i landet.

NMC sier, ifølge det kinesiske mediet Global Times, at det er uvanlig at så store deler av landet fortsatt er inne i en hetebølge, med rekordhøye temperaturer i flere byer.

Værforsker Maximiliano Herrera beskriver oktober-varmen i Kina som «katastrofal og enestående».

- 40,9 grader i Qingyang slo den nasjonale månedlige varmerekorden igjen, 12 provinser og 470 stasjoner (inkludert Shanghai) pulveriserte rekordene sine, i noen tilfeller til og med med fire til fem grader, og til og med over septemberrekordene, skrev han på Twitter mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer