- Kina sensurer fordi de mener det er bra for folket

Kinesere i Oslo demonstrerte mot fredsprisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag deles Nobels fredspris ut til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo i Oslo Rådhus. Selv kan han ikke komme, fordi myndighetene i hjemlandet holder ham fengslet, men både kinesiske motstandere og tilhengere stiller i dag opp i Oslo sentrum for å markere sitt syn på saken.

Feil person - Denne fredsprisen blir utdelt til feil person, igjen. Den bør gis til noen som skaper fred og det har ikke Xiabo gjort, sier Chong-Yo Xu, som til daglig jobber som professor ved Universitetet i Oslo.

En gruppe på rundt 50 mennesker, hovedsaklig kinesere var samlet med plakater og pent trykte bannere, alle med slagord mot fredsprisvinneren. I hovedsak var de de forretningsfolk, akademikere eller restaurantansatte i Norge, opplyste flere tilstede.

Overfor Dagbladet understreker han at det ikke er den kinesiske ambassaden som har fått ham til å dukke opp i Spikersuppa i ved Karl Johan, bare et steinkast fra Oslo rådhus der prisen deles ut.

- Mange kinesere er sinte på grunn av utdelingen. Husk hvilken enorm utvikling Kina har hatt de siste tredve årene. Dersom man ikke har nok mat, hva skal man i så fall med menneskerettigheter? Om tredve år fra nå av vil ting se anderledes ut, sier Xu.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer