Kina slår tørkealarm

Rammet av den verste tørken på 50 år.

TØRT: En bonde henter vann ved en delvis uttørket dam i utkanten av Yingtan i Jiangxi-provinsen sør i Kina. De nordlige og sentrale delene av landet er imidlertid de hardest rammede i den pågående tørken. Foto: REUTERS/ SCANPIX
TØRT: En bonde henter vann ved en delvis uttørket dam i utkanten av Yingtan i Jiangxi-provinsen sør i Kina. De nordlige og sentrale delene av landet er imidlertid de hardest rammede i den pågående tørken. Foto: REUTERS/ SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kina er rammet av den verste tørken på 50 år. I enkelte deler av landet har det ikke regnet på nærmere tre måneder og nå slår myndighetene krisealarm.

Tørken startet i november og har ført til at 4,3 millioner mennesker nå mangler rent drikkevann.

I alt er sju provinser i de nordlige og sentrale delene av Kina rammet av tørken. I de områdene det har regnet er nedbørsmengdene 50 til 80 prosent under normalt nivå, og avlingene på over 10 millioner hektar dyrket mark står i fare for å gå tapt, ifølge tall fra det kinesiske landbruksdepartementet.

I Henan-provinsen sør for hovedstaden Beijing er tørken den verste på 59 år. Minst 130.000 mennesker mangler drikkevann.

Henan står for betydelige deler av Kinas kornproduksjon, noe som kan føre til at Kina mister 43 prosent av vinterreservene av hvete.

Ikke regn i vente

I Beijing har det ikke regnet på hundre dager og om kort tid vil situasjonen være kritisk, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Det er 38 år siden hovedstaden opplevde en tilsvarende periode med tørke.

Meteorologene melder at det ikke er regn i vente de nærmeste dagene og at tørkeperioden i de nordlige områdene trolig vil fortsette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer