Kina-spørsmålene som er så følsomme at Brende nekter å svare på dem

Etter endelig å være på talefot med Kina unngår Børge Brende alle spørsmål om fredsprisvinner Liu Xiaobo, og om Kina bør respektere folkeretten.

KJENTFOLK: Utenriksminister Børge Brende går på en gammel kjenning utenfor kongress-senteret i Davos der World Economic Forum arrangeres. Foto: Tore Bergsaker
KJENTFOLK: Utenriksminister Børge Brende går på en gammel kjenning utenfor kongress-senteret i Davos der World Economic Forum arrangeres. Foto: Tore Bergsaker Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DAVOS (Dagbladet): Tirsdag satt han i salen og hørte på Kinas president Xi Jinping snakke varmt og global handel og samarbeid.

- Jeg satt og tenkte på at at i seks år har Norge ikke kunnet ta del i alt det viktige som kommer fra Kina. Verdens største land og verdens nest største økonomi, sier utenriksminister Børge Brende til Dagbladet.

Men nå er vi inne i den kinesiske varmen igjen. I desember var Brende i Bejing for å undertegne en avtale som henter Norge ut av Kinas fryseboks. I avtalen forplikter Norge seg til å fullstendig respektere Kinas suverenitet og grenser, og ikke støtte noe som utfordrer dem eller noen av Kinas kjerneinteresser. Norge har også signert på at vi har full respekt for Kinas sosiale system.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer