Kina stenger populær avis

Kommunistpartiet strammer grepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det kinesiske departementet for propaganda har bestemt seg for å stenge den innflytelsesrike avisen Bing Dian.

Det skjer samtidig med at Google har annonsert at de skal styre brukerne til www.google.cn, noe som vil begrense kinesiske internettbrukeres adgang til informasjon som myndighetene anser for å være problematisk.

Sjefredaktøren Li Datong ble informert om nedleggelsen i går morges. Han var naturlig nok svært opprørt over myndighetenes inngripen.

- Jeg er veldig sint. Dette er et uakseptabelt inngrep som ikke har noen juridisk basis og faktisk er ulovlig, sa Li i et telefonintervju med International Herald Tribune.

Ukeavisen Bing Dian eller «Frysepunktet» er kjent for å ta opp sensitive politiske spørsmål og sosiale temaer. Som bilag til ungdomsavisen China Youth Daily er den svært populær blant Kinas velutdannede elite, og avisen publiserte blant annet avslørende saker om det kjemiske utslippet i elva Songhua.

Strammer grepet

President Hu Jintao, som kom til makten i 2002, har strammet grepet om ytringsfriheten i den siste tiden. Ifølge myndighetenes egne tall ble 79 aviser og 169 millioner publikasjoner stemplet som ulovlige i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer