Kina tvinger 9000 mennesker til å flytte i jakten på utenomjordisk liv

Får 16 000 kroner i kompensasjon.

FAST: Kinas romprogram bygger nå det som kommer til å bli verdens største teleskop som først og fremst skal jakte utenomjordisk liv. Men det går på bekostning av liv av det jordiske slaget. Foto: EPA/NTB Scanpix
FAST: Kinas romprogram bygger nå det som kommer til å bli verdens største teleskop som først og fremst skal jakte utenomjordisk liv. Men det går på bekostning av liv av det jordiske slaget. Foto: EPA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kinas romprogram bygger nå det som kommer til å bli verdens største teleskop som først og fremst skal jakte utenomjordisk liv. Men det går på bekostning av liv av det jordiske slaget.

The Guardian skriver i dag at mer enn 9000 mennesker vil bli bedt om å flytte. Eller som det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua skriver: De vil bli «evakuert» fra sine hjem.Som kompensasjon vil de som blir «evakuert» få 12 000 yuan fra myndighetenes «økomigrasjonsbyrå». Dette tilsvarer litt i underkant av 16 000 norske kroner.

FAST Li Yuecheng, som er en av toppene i kommunistpartiet i Guizhou-regionen der teleskopet nå er i ferd med å ferdigstilles, sier at mindre mennesker i området vil gi et bedre og mer stabilt miljø for teleskopet å operere i.

Navnet på teleskopet er FAST, en forkortelse for «Five-hundred-meter Aperture Spherical Telescope».

På grunn av sin størrelse, plassering og konstruksjon, vil FAST også ha bedre forutsetninger enn noen andre teleskop til å plukke opp svake signaler fra verdensrommet. Dette er signaler som potensielt kan kobles til intelligent liv på andre planeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer