Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump tøyer grensen:

Kina varsler mottiltak om USA innfører mer straffetoll

Lederen for USAs handelskammer i Beijing sier at Kina har varslet mottiltak om Donald Trump øker tollen på flere produkter.

STORE BØTER: President Donald Trump innførte forrige uke straffetoll på solceller og vaskemaskiner, og han varsler store bøter for andre typer produkter. Kinas, og president Xi Jinping, misliker de nye tolltrendene.  Foto: JIM LO SCALZO/ FILIP SINGER/ EPA/ NTB Scanpix
STORE BØTER: President Donald Trump innførte forrige uke straffetoll på solceller og vaskemaskiner, og han varsler store bøter for andre typer produkter. Kinas, og president Xi Jinping, misliker de nye tolltrendene. Foto: JIM LO SCALZO/ FILIP SINGER/ EPA/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

William Zarit, som er sjef for handelskammerets kontor i Beijing, sier at han har fått beskjed fra kinesisk hold om at det vil komme mottiltak om Trump innfører økt toll på teknologi, stål, aluminium og andre varer.

Trump innførte i forrige uke straffetoll på solceller og vaskemaskiner, og han har selv varslet «en stor bot» når det gjelder andre typer produkter.

- Dersom dette blir noe av, er jeg blitt fortalt av flere kinesiske tjenestemenn at det helt sikkert kommer mottiltak, sier Zarit.

Sektorer som kan rammes i USA, er blant annet landbruk og fly. Kina kan velge å kjøpe landbruksprodukter andre steder enn i USA, og de kan trappe opp kjøp av europeiske Airbus-fly i stedet for fly fra Boeing.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!