Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kina vil inn i WTO

BEIJING: Kina er innstilt på «store konsesjoner» i forhandlingene om medlemsskap i Verdens handelsorganisasjon WTO, sa sentralbanksjef Dai Xianglong i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dai viste blant annet til planer om ytterligere åpning av Kinas finanssektor for utlendinger, men gikk ikke konkret inn på hvilke andre konsesjoner Kina var villig til å komme med i forhandlingene.

- Vi håper landene vi forhandler med vil ta hensyn til at Kina er et utviklingsland, sa sentralbanksjefen.

Utenriksdepartementets talsmann, Zhu Bangzao, sa Kina håper å bli enig med USA om WTO-medlemskapet før den neste runden i de flernasjonale forhandlingene, som begynner i Seattle i november. Sentralbanksjef Dai utelukket samtidig en devaluering av den kinesiske valutaen yuan i 1999.

Han benektet også at han hadde opprettet en gruppe som skulle studere en mulig devaluering av yuanen, slik en konsulentgruppe i Singapore meldte tirsdag.

Kinesiske ledere har gang på gang benektet en devaluering, et tiltak som mange frykter ville utløse en ny runde med valutasammenbrudd i Asia, med en verdensomspennende finanskrise som resultat.

(NTB)