HEVN: Dette bildet er hentet fra en video som nyhetsbyrået AFP gjorde. Den viser den hankinesiske mobben som gikk i gatene og slo løs på uigurer, som hevn for sammenstøtene søndag. Foto: AFPTV/SAM BEATTIE/SCANPIX
HEVN: Dette bildet er hentet fra en video som nyhetsbyrået AFP gjorde. Den viser den hankinesiske mobben som gikk i gatene og slo løs på uigurer, som hevn for sammenstøtene søndag. Foto: AFPTV/SAM BEATTIE/SCANPIXVis mer

Kinas ledere lover strenge straffer

For dem som sto bak uroen i Xinjiang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinas øverste ledere lover strenge straffer for dem som har vært ansvarlige for uro og kriminelle handlinger i Xinjiang-regionen.

Partileder og president Hu Jintao ledet onsdag et møte i kommunistpartiets øverste ledelse, kalt politbyråets stående komité, melder det regjeringskontrollerte nyhetsbyrået Xinhua.

- Stabilitet i Xinjiang er den viktigste og mest presserende oppgaven, var budskapet på møtet, som også lovet «strenge straffer» for de ansvarlige for uroen og kriminelle handlinger, melder Xinhua.

- De som planla hendelsene, som organiserte dem og var sentrale deltakere, og de som begikk alvorlige kriminelle handlinger, må straffes hardt i samsvar med loven, heter det i uttalelsen fra Kinas ni øverste ledere etter møtet.

President Hu reiste hjem fra G8-møtet i Italia og kom tilbake til Beijing onsdag ettermiddag lokal tid. Møtet ble holdt onsdag kveld, men først gjort kjent torsdag.


(©NTB)