Kinas ledere lover strenge straffer

For dem som sto bak uroen i Xinjiang.

HEVN: Dette bildet er hentet fra en video som nyhetsbyrået AFP gjorde. Den viser den hankinesiske mobben som gikk i gatene og slo løs på uigurer, som hevn for sammenstøtene søndag. Foto: AFPTV/SAM BEATTIE/SCANPIX
HEVN: Dette bildet er hentet fra en video som nyhetsbyrået AFP gjorde. Den viser den hankinesiske mobben som gikk i gatene og slo løs på uigurer, som hevn for sammenstøtene søndag. Foto: AFPTV/SAM BEATTIE/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinas øverste ledere lover strenge straffer for dem som har vært ansvarlige for uro og kriminelle handlinger i Xinjiang-regionen.

Partileder og president Hu Jintao ledet onsdag et møte i kommunistpartiets øverste ledelse, kalt politbyråets stående komité, melder det regjeringskontrollerte nyhetsbyrået Xinhua.

- Stabilitet i Xinjiang er den viktigste og mest presserende oppgaven, var budskapet på møtet, som også lovet «strenge straffer» for de ansvarlige for uroen og kriminelle handlinger, melder Xinhua.

- De som planla hendelsene, som organiserte dem og var sentrale deltakere, og de som begikk alvorlige kriminelle handlinger, må straffes hardt i samsvar med loven, heter det i uttalelsen fra Kinas ni øverste ledere etter møtet.

President Hu reiste hjem fra G8-møtet i Italia og kom tilbake til Beijing onsdag ettermiddag lokal tid. Møtet ble holdt onsdag kveld, men først gjort kjent torsdag.


(©NTB)