Kinas mest kjente kung fu-mester etterforskes etter anklager om sex og underslag

Ble stoppet på vei til Thailand.

TJENER PENGER: Shi Yongxin signerer bøker under den årlige Shaolin-festivalen i London. Nå etterforskes han for underslag og seksuelle relasjoner til flere forskjellige kvinner. Foto: NTB Scanpix
TJENER PENGER: Shi Yongxin signerer bøker under den årlige Shaolin-festivalen i London. Nå etterforskes han for underslag og seksuelle relasjoner til flere forskjellige kvinner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lederen av Kinas mest berømte kung fu-tempel etterforskes av landets religiøse administrasjon for underslag og seksuelle relasjoner med flere kvinner, skriver The Guardian.

Shi Yongxin, den buddhistiske abbed av Shaolin-klosteret i Henan-provinsen, er en velkjent figur i Kina, med kallenavnet «CEO-munken» for sin gründerteft og forkjærlighet for internasjonale reiser.

Medier i Kina har spekulert på om Shi ville unndra seg straff ved å reise til et planlagt kung fu-stevne i Thailand, og arrestasjonen ble bekreftet da thailandske medier i dag rapporterte om at han ikke hadde ankommet landet.

Påstander på sosiale medier Påstandene har blitt fremmet av en tidligere elev ved templet under pseudonymet «Shi Zhengyi», som har en postet en serie eksplosive påstander om kung fu-mesteren på sosiale medier.

Han påstår at abbeden faktisk ble utvist fra det berømte tempelet i slutten av 1980. Dokumenter framlagt av den tidligere munken indikerer at abbeden hadde underslått penger ved utstede falske kvitteringer.

Shi Yongxin blir også beskyldt for å holde flere identiteter, ha seksuell omgang med flere kvinner og være far til flere barn. Det strider i så fall veldig med den strenge ettbarnspolitikken som landet fører.

På nettsidene til buddhistforbundet i Kina skriver de at de siste dagers avsløring har påvirket bildet og omdømmet til kinesisk buddhisme.

Jakter korrupte tjenestemenn Heksejakt på nettet har blitt mindre vanlig under president Xi Jinping, som har lovet å gå etter korrupte tjenestemenn da han lanserte en antikorrupsjonskampanje i slutten av 2012.

Guo Boxiong, tidligere viseformann i den sentrale militærkommisjonen, er den siste av en rekke høytstående tjenestemenn som har blitt tiltalt for bestikkelser.

Shaolin-tempelet i Henan ble etablert for mer enn 1500 år siden, og er hjem til ca. 3000 munker. Tempelet i det sentrale Kina er kjent for sin eldgamle tradisjon med å praktisere både zen-buddhisme og kampsport.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer