Kinas nest rikeste skadet i knivangrep

Skal ha vært en hevnaksjon fra tidligere ansatte.

 ZONG QINGHOU:  Skal ha blitt angrepet av tidligere ansatte. Foto: AFP PHOTO / WANG ZHAO.
ZONG QINGHOU: Skal ha blitt angrepet av tidligere ansatte. Foto: AFP PHOTO / WANG ZHAO.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Zong Qinghou, en av Kinas rikeste menn, ble forrige fredag angrepet med kniv i nærheten av hjemmet sitt i byen Hangzhou i Øst-Kina.

Angripet skal være en hevnaksjon mot den rike eieren etter at han avsatte en rekke ansatte i forrige uke, skriver Aftonbladet.

Skader i hånda South China Morning Post skriver at Zong fikk store skader i venstre hånd etter angrepet. Det har spesielt gått ut over to sener i hånda og multimillionæren ligger nå inne på et universitetssykehus i Hangzhou, skriver avisa.

En mistenkt er pågrepet, ifølge det lokale politiet. Representanter fra kommunistpartiet i byen har vært involvert i saken, ifølge et statlig nyhetsbyrå.

Xinhua News Agency skriver at den mistenkte, har fått tilnavnet Yang og er fra Jiangsu-provinsen, ifølge opplysninger avisa har fått av det lokale politiet. Yang ble arrestert forrige fredag.

Yang (49) er arbeidsledig og skal ha møtt opp utenfor Zongs hus og spurte ham etter en jobb. Deretter skal Yang angivelig ha angrepet Zong etter at han avslo hans anmodning, ifølge politiet.

70 milliarder Zong er entrepenør, eier og øverste leder i Kinas nest største produsent av drikkevarer, Wahaha Group. Forbes magazine anslår at han er god for over 70 milliarder kroner.

Zong sitter også i Folkekongressen i Kina. Den nasjonale folkekongressen er Kinas parlament og eneste lovgivende hus i Kina og har nesten 3000 medlemmer. Medlemskap avgjøres nesten utelukkende av Kinas kommunistiske parti.

Kun Wang Jianlin, leder av Wanda Group, er eneste kineser som er rikere enn Jianlin, han skal være god for over 90 milliarder kroner.