Kinas nye våpen: - Kan nå USA på 30 minutter

Kina skal være klare til å avduke et nytt atommissil under en militærparade i Beijing tirsdag. Det kan nå USA på 30 minutter, hevder eksperter.

NYTT ATOMMISSIL: Eksperter hevder Kinas nye atommissil DF-41 flyr med 25 ganger lydens hastighet, og kan nå USA på bare 30 minutter. Foto: NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kina varsler at de kommer til å avduke en rekke nye våpensystemer under en militærparade i hovedstaden Beijing tirsdag. Der vil man angivelig kunne se deres raskt utviklende våpenarsenal, samt et mye omtalt atommissil.

Det vil kunne nå USA på 30 minutter, hevder eksperter.

Dongfeng-41

Det varslede atommissilet har fått navnet Dongfeng-41, bedre kjent som DF-41, og er et av flere nye våpensystemer kinesiske medier hevder vil bli framvist under den kommende militærparaden, som markerer det regjerende kommunistpartiets 70 år ved makten.

Ingen detaljer rundt det aktuelle våpensystemet er foreløpig blitt bekreftet, men Center for Strategic and International Studies i Washington påpeker at det kan ha verdens lengste rekkevidde på hele 15 000 kilometer.

Eksperter ved den amerikanske organisasjonen slår fast at atommissilet flyr med 25 ganger lydens hastighet, og kan være i stand til å nå USA på bare 30 minutter - med opptil ti stridshoder til separate mål.

Blant de andre varslede våpensystemene som vil bli framvist under militærparaden, finner man en supersonisk drone og en robotubåt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer