Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kindereggets far er død

William Salice ble 83 år gammel. 

MASSEPRODUKSJON: De små figurene lages i hundrevis av forkjellige serier, og de er forskjellige fra land til land. Byttehandel foregår verden over. Mange av figurene blir håndmalt i Kina,. FOTO: GEIR OTTO JOHANSEN / NTB Scanpix. 
MASSEPRODUKSJON: De små figurene lages i hundrevis av forkjellige serier, og de er forskjellige fra land til land. Byttehandel foregår verden over. Mange av figurene blir håndmalt i Kina,. FOTO: GEIR OTTO JOHANSEN / NTB Scanpix.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kindereggets far William Salice er død, 83 år gammel, opplyser en talsmann for den italienske sjokoladegiganten Ferrero.

Salice jobbet som produktutvikler for det italienske firmaet fra 1960 til 2007 og klekket i 1974 ut sjokoladeegget med små leker inni, som elskes av så vel barn som voksne verden over.

På italiensk selges eggene under navnet Kinder Sorpresa og i den engelsktalende delen av verden som Kinder Suprice, mens de i Norge er kjent som Kinderegg.

Salice spilte også en sentral rolle i utviklingen av et annet produkt som skulle bli verdenskjent og som mange har et kjærlighetsforhold til, sjokoladepålegget Nutella.

Ferrero-konsernet er i dag verdensomspennende og omsetter årlig for nærmere 90 milliarder kroner.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!