Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kindervåg gjeninnsatt

Helge Kindervåg gjenopptar sitt verv som leder i Hå KrF etter valget 15. september, etter at anmeldelsen mot ham endte i påtaleunnlatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld ble Kindervåg gjeninnsatt som lokallagsleder. Kindervåg trakk seg fra alle verv 13. august etter at han ble anmeldt for seksuell trakassering. Dette skjedde midt i stormen rundt Rogaland KrF og voldtektsanmeldelsen mot KrFs fylkesvaraordfører Jan Birger Medhaug.

Forrige fredag endte saken med påtaleunnlatelse, som er den mildeste reaksjonen som finnes i norsk rettspleie. Det blir ikke reist tiltale.

- Jeg er veldig godt fornøyd med å gjeninntre som leder i Hå KrF, sier Kindervåg til NTB. Han satt på gangen når styret fattet sin beslutning.

Kindervåg har selv bedt om å få vente til etter valget med å overta ledertrøya igjen.

- Jeg må roe meg litt ned og ta vare på familien. Denne tiden har vært en knallhard påkjenning, sier Kindervåg.

Det har ikke lykkes NTB å få en kommentar fra fungerende lokallagsleder Aud Margrethe Mehus. Men i en pressemelding lagt ut på Hå KrFs hjemmesider står det:

«Styret mener Helge Kindervåg har håndtert anmeldelsen som ble levert inn mot ham på en ryddig måte. Han har beklaget det inntrufne og trakk seg fra vervet som lokallagsleder under etterforskningen. Helge Kindervåg har styrets tillit. Et enstemmig lokallagsstyre har på den bakgrunn vedtatt at Helge Kindervåg gjeninntrer som lokallagsleder».

(NTB)