Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kindervåg-saken blåst opp

Forsvareren til politianmeldte Helge Kindervåg mener at KrF-lederen i Hå i verste fall vil bli idømt en bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helge Kindervåg er sliten etter et enormt mediekjør og, ikke minst, politianmeldelsen mot ham. Torsdag innkalte hans advokat, Bjørn O. Vikse, til en pressekonferanse for å utdype Kindervåg-saken. Lokallagslederen er anmeldt for legemsfornærmelse og/eller en seksuell handling, og Vikse mener medieomtalen ikke står i forhold til alvoret i saken.

- Den handlingen han er anmeldt for, er en handling som skjer flere hundre ganger hver helg, sier Vikse.

Bøter

Han understreker at han ikke ønsker å opptre respektløst overfor kvinnen som har anmeldt den 46 år gamle KrF-politikeren.

- Jeg har ett formål, og det er å få denne saken ned på et realistisk plan, sier Vikse. Han vil ikke utdype hva hans klient er anmeldt for å ha gjort, eller hva Kindervåg har erkjent overfor politiet.

- Men det er ikke full overensstemmelse mellom forklaringene til Kindervåg og anmelder, sier Vikse.

Saken er nå ferdig etterforsket, og i løpet av fredag vil politijuristen sende sin innstilling til Statsadvokaten i Rogaland.

- Dersom det blir en reaksjon mot Kindervåg, vil han etter min mening i verste fall bli idømt en bot, eller det blir påtaleunnlatelse, mener advokaten.

Dersom Kindervåg blir idømt en bot, vil han være straffet, og dermed uegnet for tillitsverv i KrF.

- Om Kindervåg eventuelt vil godta et forelegg, vil avhenge av gjerningsbeskrivelsen, sier Vikse. Han mener det vil bli vanskelig å finne noen rettspraksis å vise til dersom saken kommer opp for retten, fordi slike saker sjelden blir anmeldt.

Medhaug-saken

Kindervåg har de siste månedene vært en av de mest markante støttespillerne for Jan Birger Medhaug. Hå-politikeren var ett av ni medlemmer i fylkesstyret i Rogaland KrF som stemte imot å vrake Medhaug som fylkesordførerkandidat.

- Det er klart at det er Kindervågs involvering når det gjelder Medhaug og hans stilling i KrF som har utløst anmeldelsen. Det er derfor nærliggende å tro at han ville unngått denne anmeldelsen dersom han hadde holdt en lav profil i saken, sier Vikse. Han vil ikke kommentere dette ytterligere, men konstaterer at anmeldelsen kommer rett før saken ville vært foreldet.

- Hendelsen skjedde i august/september i 2001. Det er to års foreldelsesfrist for slike saker, sier Vikse.

Trekker seg

Etter at Kindervåg hadde forklart seg for politiet onsdag, ga han beskjed til KrF styret i Hå lokallag om at han trekker seg midlertidig fra alle verv i partiet mens saken er under etterforskning.

En annen av Jan Birger Medhaugs støttespillere i KrF, lederen av lokallaget i Vindafjord, Tove Elise Frøland, er sykmeldt i fire uker på grunn av all støyen i Rogaland KrF.

Hun understreker at hun fortsatt støtter Medhaug fullt ut, men at hun sykmelder seg av hensyn til sin nærmeste familie.

- Barna mine spør meg om jeg er helt sikker på at jeg ikke har gjort noe galt de siste ti årene og om jeg er den neste til å bli politianmeldt og kastet fra partiet, sier Tove Elise Frøland til NRK.

(NTB)

- OPPBLÅST: Bjørn O. Vikse, Helge Kindervågs advokat, mener han i verste fall vil bli bøtelagt. Foto: SCANPIX