Kine (20): - Jeg ble skamslått av politiet

Nå varsler hun anmeldelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kine Rygh (20) og Glenn Cato Duurhuus (25) akter å anmelde Romeriks-politiet for mishandling etter et basketak på Skjetten onsdag kveld.

- Jeg har sprukket leppe, blåmerker og skrubbsår. Jeg er sjokkert, psykisk sliten og har vondt, sier Rygh til Dagbladet.no.

- Nesten påkjørt

Episoden hadde bakgrunn i at samboerparet ble provosert av en bilist tidligere på kvelden.

- Vi var ute og gikk tur med hunden da vi holdt på å bli påkjørt av en bil. Glenn Cato løp etter bilen og sparket den i skjermen, forteller 20-åringen til Dagbladet.no.

Deretter gikk paret til sin egen private protestaksjon.

- Vi bestemte oss for å stoppe trafikken på stedet, forklarer Rygh.

Eieren av bilen som ble sparket, varslet i mellomtida politiet, som etter en stund kom til stedet.

SKRUBBSÅR, SPRUKKET LEPPE OG BLÅMERKER: Slik ser Kine Rygh (20) ut etter basketaket med politiet på Skjetten onsdag kveld. Politiet mener seg ferdige med saken. MMS-foto: KINE RYGH
SKRUBBSÅR, SPRUKKET LEPPE OG BLÅMERKER: Slik ser Kine Rygh (20) ut etter basketaket med politiet på Skjetten onsdag kveld. Politiet mener seg ferdige med saken. MMS-foto: KINE RYGH Vis mer

- De var aggressive. De tok tak i meg, rev armen bak ryggen og sendte meg i bakken, forteller Rygh og forteller at samboeren også ble slått.

Samboerparet havnet på glattcelle i Lillestrøm, der de ble holdt i to timer før de ble løslatt like før midnatt.

Nå varsler Rygh og Duurhuus anmeldelse av politiet, samt av bilisten.

- Ansatte ved politikammeret ble sjokkert da de så hvordan vi så ut, det er fortsatt blodflekker på åstedet, sier Rygh.

- De var ruset

Svein Arild Hallås, operasjonsleder ved Romerike politidistrikt, har en noe annen vinkling på hva som skjedde utenfor Mega-butikken på Skjetten.

- Dette er ikke dramatisk. Klokka 21.15 fikk vi inn en melding om to rusede personer som hadde sparket bulk i en skjerm på en bil. Da patruljen kom fram, var de to uenige i framstillingen av hendelsesforløpet, og det kom til håndgemeng, sier operasjonslederen til Dagbladet.no.

Rygh og Duurhuus\' rottweiler er nå begjært avlivet etter at den skal ha bitt den ene tjenestemannen i armen.

- Grunnen til at de vil ut i media, kan være at de ønsker å hindre hunden i å bli avlivet, sier Hallås, som anser saken som ferdig fra politiets side.

- Å redde hunden er det viktigste nå. Han er en veldig snill hund, og sto fastbundet da politiet kom. Han ble redd og glefset etter den ene politimannen, men at han bet, er bare tull, de vil drepe ham uten grunn, sier Rygh, som avviser at hun og samboeren var ruset.

- Vi hadde drukket fire pils hver og er ikke medlem av noe rusmiljø. Det ble for øvrig verken tatt urin- eller blodprøve av oss, sier Kine Rygh til Dagbladet.no.