<strong>MYNT:</strong> Tolleren på Oslo lufthavn stoppet en flypassasjer med fire fargerike striesekker som viset seg å inneholde 125 kilo med mynter til en samlet verdi av 220 970 kroner. Foto: Tollvesenet / NTB scanpix
MYNT: Tolleren på Oslo lufthavn stoppet en flypassasjer med fire fargerike striesekker som viset seg å inneholde 125 kilo med mynter til en samlet verdi av 220 970 kroner. Foto: Tollvesenet / NTB scanpix Vis mer

Kineser (29) prøvde å ta med 125 kilo mynter verdt 220 970 kr til Norge

Kom med striesekker fulle av mynter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tollerne på Oslo lufthavn hevet øyenbrynene da de så en kineser tusle gjennom tollkontrollen med fire striesekker fulle av norske 10-ere og 20-kroner på trallen.

29-åringen med den noe spesielle bagasjen kom fra Shanghai via Moskva om kvelden fredag 5. februar.

- På bagasjetralla lå en trillekoffert og fire fargerike striesekker. Han skulle bo hos en venn i Oslo fem dager, opplyser kontorsjef Hans Wilhelmsen.

- Han sa at myntene var kjøpt hos flere mynthandlere i Kina, men at kinesiske banker ikke ville løse inn myntene, som han sa at han hadde kjøpt for 15.000 kroner, forteller kontorsjefen.

Men verdien var nok en god del høyere. Etter en muligens svært så omfattende tellejobb kom tollerne fram til at myntene var verdt 220.970. Her inngår også mynter som mannen fikk i ettersendt bagasje.

- Myntene veide totalt 125 kilo. Mannen og beslaget ble overlevert politiet på hovedflyplassen, forteller Wilhelmsen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer