HAR FUNNET FEDME-BAKTERIE: Kinesiske forskere mener en type bakterie bidrar til å forårsake sykelig overvekt.

Foto: Tore Sandberg/ Dagbladet 

OBS! Disse bildene har vært mye brukt i det siste.
HAR FUNNET FEDME-BAKTERIE: Kinesiske forskere mener en type bakterie bidrar til å forårsake sykelig overvekt. Foto: Tore Sandberg/ Dagbladet OBS! Disse bildene har vært mye brukt i det siste.Vis mer

Kinesere fant bakterie som kan forårsake overvekt

Åpner for utvikling av nye dietter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesiske forskere mener en type bakterie bidrar til å forårsake sykelig overvekt. Dette åpner for utvikling av nye dietter som ledd i bekjempelsen av fedme, mener forskerne ved Jiatong-universitetet i Shanghai.

Bakterien, som går under den vitenskapelige betegnelsen enterobacter, ble funnet i magen på en pasient som led av livstruende overvekt og som hadde meldt seg frivillig som deltaker i forskningsarbeidet. Forskerne sprøytet bakterien inn i mus, ble det meldt onsdag.

- Eksperimentet viste at bakterien kan bidra til å forårsake utvikling av overvekt hos mennesker, skriver forskerne. Deres funn omtales i en artikkel i tidsskriftet til det vitenskapelige selskapet International Society for Microbial Ecology.

En menneskelig pasient gikk ned over 30 kilo på ni uker ved hjelp av en diett bygd på de nye forskningsresultatene. Denne besto av en blanding av fullkorn, gamle kinesiske folkemedisiner og andre ingredienser, heter det i artikkelen.

Sykelig overvekt er i dag en folkesykdom, og utbredelsen av denne lidelsen er mer enn fordoblet på verdensbasis siden 1980. Verdens helseorganisasjon WHO anslår at mer enn en halv milliard mennesker verden over sliter med sykdommen.

(NTB)