TRØBBEL: Et av verdens største motemerker, Dolce & Gabbana, er i hardt vært etter at de la ut en reklamefilm i forbindelse med et show de skal ha i Kina. Grunnleggerne har nå lagt seg langflate etter det kineserne mener er en rasistisk film basert på utdaterte stereotyper. Vis mer

Kinesere raser etter denne reklamen - nå beklager moteikonene

Reklamen viser en kinesisk kvinne som sliter med å spise pizza med spisepinner. Nå fjerner kinesiske nettbutikker produktene deres fra hyllene.

Reklamen fra det italienske motehuset Dolce & Gabbana viser en kinesisk kvinne som sliter med å spise pizza med spisepinner. Den har fått kineserne til å reagere, og blir omtalt som rasistisk.

Vondt ble til verre da det begynte å sirkulere skjermbilder av en kommentar fra grunnleggeren av motehuset, Stefano Gabbana.

I en Instagram-chat skal han ha beskrevet Kina som en «skitten, ignorant og illeluktende mafia.» Han skal også ha brukt en bæsje-emoji bak kommentaren.

STÅR BAK: Grunnleggerne i Dolce & Gabbana Stefano Gabbana (t.v) og Domenico Dolce.
STÅR BAK: Grunnleggerne i Dolce & Gabbana Stefano Gabbana (t.v) og Domenico Dolce. Vis mer

Trekker produkter

På bakgrunn av dette trekker kinesiske nettsider Dolce & Gabbana-produkter på sine nettsider, skriver avisa The Independent.

Det er to populære nettbutikker som i all hovedsak har tatt deres produkter bort fra hyllene.

Også kjendisene har vist sin misnøye. Kinesiske stjerner som skuespiller Li BingBing og artist Wang Junaki har vist sin motstand på sosiale medier.

Unnskyldning

Dolce & Gabbana har bedt om unnskyldning, men hevder at deres Instagram-konto har blitt hacket.

- Vi beklager følgene og skaden disse usanne kommentarene har hatt. Vi har ikke annet enn stor respekt for Kina og det kinesiske folk, skriver motehuset på Twitter.

De måtte også avlyse et moteshow i Shanghai denne uka på grunn av oppstyret.

Skattebom

Dette er ikke motehusets første skandale. I 2013 ble de to eierne Domenico Dolce og Stefano Gabbana dømt til fengsel for å ha unndratt én milliard euro i skatt.

Tilsvarende 7,7 milliarder norske kroner.

Moteduoen ble anklagd for å ha etablert et skinnselskap i Luxemburg i 2004 og 2005, for å unngå å betale skatt til italienske myndigheter.