Kinesere raser etter denne reklamen - nå beklager moteikonene

Reklamen viser en kinesisk kvinne som sliter med å spise pizza med spisepinner. Nå fjerner kinesiske nettbutikker produktene deres fra hyllene.

TRØBBEL: Et av verdens største motemerker, Dolce & Gabbana, er i hardt vært etter at de la ut en reklamefilm i forbindelse med et show de skal ha i Kina. Grunnleggerne har nå lagt seg langflate etter det kineserne mener er en rasistisk film basert på utdaterte stereotyper. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Reklamen fra det italienske motehuset Dolce & Gabbana viser en kinesisk kvinne som sliter med å spise pizza med spisepinner. Den har fått kineserne til å reagere, og blir omtalt som rasistisk.

Vondt ble til verre da det begynte å sirkulere skjermbilder av en kommentar fra grunnleggeren av motehuset, Stefano Gabbana.

I en Instagram-chat skal han ha beskrevet Kina som en «skitten, ignorant og illeluktende mafia.» Han skal også ha brukt en bæsje-emoji bak kommentaren.

Trekker produkter

På bakgrunn av dette trekker kinesiske nettsider Dolce & Gabbana-produkter på sine nettsider, skriver avisa The Independent.

Det er to populære nettbutikker som i all hovedsak har tatt deres produkter bort fra hyllene.

Også kjendisene har vist sin misnøye. Kinesiske stjerner som skuespiller Li BingBing og artist Wang Junaki har vist sin motstand på sosiale medier.

Unnskyldning

Dolce & Gabbana har bedt om unnskyldning, men hevder at deres Instagram-konto har blitt hacket.

- Vi beklager følgene og skaden disse usanne kommentarene har hatt. Vi har ikke annet enn stor respekt for Kina og det kinesiske folk, skriver motehuset på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer