Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kinesere satser flere titalls millioner på Preikestolen

- Dette er en verden vi ikke har vært borti tidligere.

SATSER MILLIONER: Et kinesisk selskap har satset store summer i et forsøk på å trekke turister fra Kina til Preikestolen i Rogaland. Foto: Dagbladet.
SATSER MILLIONER: Et kinesisk selskap har satset store summer i et forsøk på å trekke turister fra Kina til Preikestolen i Rogaland. Foto: Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et kinesisk selskap har gjort flere oppkjøp i Rogaland, blant annet av et hotell. Planen er å sende turister til det ikoniske fjellplatået Preikestolen i Lysefjorden.

Ved nyttår overtok det kinesiske konsernet Empery Verkshotellet på Jørpeland for 20 millioner kroner. I tillegg planlegger de å kjøpe to naboeiendommer på til sammen 2,6 dekar og få disse omregulert til hotellformål, skriver Stavanger Aftenblad.

Selskapet har også kjøpt et hus ved Oanes ferjekai i Forsand kommune.

- Dette er en verden vi ikke har vært borti tidligere. De har en tjukk skrytebok om konsernet, som bare er et skue. De har et stort nettverk og jobber med å få kinesiske turister hit, forteller en kilde som ikke har lov til å uttale seg på vegne av selskapet til Stavanger Aftenblad.

Etter det Aftenbladet kjenner til ønsker kineserne å få inn sine egne folk til Norge for å planlegge, bygge og drifte reiselivssatsingen. Inntil videre avventer selskapet å få godkjenninger på visumsøknader for sine ansatte.

Nærmere 300.000 turister besøker Preikestolen årlig.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media