- Kineserne er smarte. De utmanøvrerer oss

Obama under sterkt press for å gjøre noe med Kina. Men USA kan ikke lenger diktere hva Kina skal gjøre, sier forsker.

PÅ GEJNSYN:  USAs president Barack Obama da han gjestet Kina og den kinesiske mur i november i fjor. Siden den gang har det vært flere skjær i sjøen for forholdet mellom USA og Kina. I neste uke kommer Kinas president til Washington. Foto: REUTERS/Jason Lee/SCANPIX
PÅ GEJNSYN: USAs president Barack Obama da han gjestet Kina og den kinesiske mur i november i fjor. Siden den gang har det vært flere skjær i sjøen for forholdet mellom USA og Kina. I neste uke kommer Kinas president til Washington. Foto: REUTERS/Jason Lee/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Tålmodigheten med Kina er i ferd med å ta slutt.

I hvert fall hvis vi skal tro det politiske nyhetssnettstedet Politico, som har snakket med flere fremtredende demokrater, som ønsker at president Barack Obama skal ta i bruk sterkere virkemidler overfor den asiatiske stormakten.

Sju måneder før mellomvalget til Kongressen, må demokratene ta støyten for en finanskrise som har kostet USA åtte millioner jobber. Kina er syndebukken som får skylda for at amerikanske arbeidsplasser flagges ut, og for en amerikansk økonomi som lider under et handelsunderskudd på 181,4 milliarder dollar.

Utmanøvrert av Kina- Vi har problemer med kineserne. De er smarte, og har for vane å umanøvrere oss. De tar jobbene våre. De tar pengene våre, og deretter låner de pengene tilbake til oss, og eier dermed en stor del av USA. Så la oss følge nøye med på hva som skjer, sier den demokratiske senatoren Arlen Specter til Fox News.

Senatoren fra Pennsylvania er bare en av mange som er misfornøyde med den politiske hestehandelen som ble inngått i forrige uke. Da kom stormaktene til enighet om at Kina støtter USAs ønske om sanksjoner mot Iran, mot at USA ikke stempler Kina som valutamanipulator i en rapport som det amerikanske finansdepartementet kommer med 15. april.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer