Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kineserne får shoppingferie

Kineserne skal få en hel ukes ekstra ferie i forbindelse med feiringen av nasjonaldagen 1. oktober. De politiske lederne i Beijing håper at folket vil bruke friuken til shopping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederne er nemlig bekymret over at deres maurflittige landsmenn bare jobber mer og mer, og aldri har tid til å bruke pengene de tjener. Forbruket skal opp, og da er det ikke nok at folk har penger, de må ha tid til å bruke pengene også.

I mai i år steg omsetningen i kinesisk detaljhandel med hele 11,5 prosent. Men hadde det ikke vært for den ekstra friuken kineserne fikk i begynnelsen av måneden, ville veksten blitt på bare 9,5 prosent, sier bekymrede økonomer i Beijing.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling