- Kineserne vil se det som at norske politikere har hatt mer enn én finger med i spillet

Norges utenriksminister og Nobelkomitélederen skal intervjues av CNN etter prisutdelingen i morgen.

STILLER OPP FOR CNN: Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og leder for Nobelkomiteen, Thorbjørn Jagland. Bildet over er tatt da Jagland var stortingspresident forrige stortingsperiode. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STILLER OPP FOR CNN: Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og leder for Nobelkomiteen, Thorbjørn Jagland. Bildet over er tatt da Jagland var stortingspresident forrige stortingsperiode. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både UD og CNNs pressekontakt i Norden Lidija Ilic bekrefter overfor Dagbladet at utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal intervjues i samme sending som lederen av Nobelkomiteen, Thorbjørn Jagland, etter prisutdelingen i morgen.

Vinneren Liu Xiaobo og hans kone Liu Xia sitter i henholdsvis fengsel og husarrest i Kina. De kan verken motta prisen eller bli intervjuet.

Svarte skjermer TV-sendingen i morgen går ut til millioner av seere i hele verden, med få unntak. I Kina og Tibet kommer trolig alle tv-skjermer med CNNs sendinger til å gå i svart under sendingen fra Oslo, med unntak av dem med politisk klarering for å følge utdelingen.

Programleder Jonathan Mann fra CNN, leder intervjuene. Sendingen varer en time. Dette er femte gang i historien at en  fredsprisvinner selv ikke kan delta under utdelingen på grunn av utreiseforbud eller av politiske årsaker.

Bare én gang tidligere har det hendt at ingen har hatt anledning til å representere vinneren. Antinazisten og journalisten Carl von Ossietzky ble nektet å reise ut av Nazi-Tyskland i 1936. Den gang forbød Hitler tyskere generelt å motta fredsprisen i framtida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer