Kinesernes skamløse propaganda­skryt: - Putin, du er så kjekk og har store muskler

Hylles i ny video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag avholdt Russland og president Vladimir Putin den årlige militærparaden i Moskva for å minnes seieren over nazistene og avslutningen på den andre verdenskrig.

Putin hadde invitert en rekke vestlige statsledere, men på grunn av situasjonen i Ukraina meldte de aller fleste avbud.

En som derimot møtte opp var den kinesiske presidenten Xi Jinping, og i anledning hans besøk til den russiske hovedstaden har det blitt laget en video som omhandler forholdet mellom de to stormaktene.

Hvor troverdig den er, det er derimot uvisst.

Spesialister Den anerkjente amerikanske avisa Wall Street Journal skriver at videoen er laget av «Studio on Fuxing Road» - et studio som flere ganger tidligere har laget politiske filmer for myndighetene.

Blant disse er flere tegneserier som setter kinesiske ledere i et meget godt lys, samt flere filmer fra president Xi Jinpings reiser.

I denne korte videosnutten er det derimot Russland og Vladimir Putin som skal roses, og her spares det ikke på hverken ros eller krutt.

«Store muskler» «Putin er veldig snill», sier et av intervjuobjektene, mens en annen trekker paralleller til Kinas egen president:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.