Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kinesisk aksjefall førte førte til milliardsmell for oljefondet

Kinesiske aksjer har skylda.

KINESISK NEDGANG: Laber situasjon på det kinesiske aksjemarkedet har mye skylda for oljefondets nedgang. Foto: EPA / ROLEX DELA PENA / NTB scanpix
KINESISK NEDGANG: Laber situasjon på det kinesiske aksjemarkedet har mye skylda for oljefondets nedgang. Foto: EPA / ROLEX DELA PENA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens pensjonsfond utland fikk et resultat på minus 4,9 prosent i tredje kvartal i år. Det tilsvarer et tap på 273 milliarder kroner.

Resultatet er det tredje svakeste siden oljefondets oppstart i 1996. Det er særlig Kina som har trukket fondet ned.

- Oppbremsingen i verdensøkonomien og nedgangen i de internasjonale aksjemarkedene, spesielt det kinesiske aksjemarkedet, bidro negativt til avkastningen på aksjeinvesteringene, sier leder for investeringsavdelingen i Norges Bank, Yngve Slyngstad.

Aksjeinvesteringene trekker fondet ned med -8,6 prosent. Avkastningen på renteinvesteringene gikk imidlertid svakt i pluss med 0,9 prosent. Imidlertid var den samlede avkastningen på aksje- og renteinvesteringene 0,2 prosentpoeng lavere enn hos referanseindeksene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!