Kinesisk aktivist mener nevø er utsatt for hevn

Aktivisten Chen Guangcheng stakk av fra husarrest.

STAKK AV: Den kinesiske aktivisten Chen Guangcheng mener at nevøen hans, som er pågrepet og mistenkt for drapsforsøk, blir straffet av myndighetene for at han selv stakk av fra husarrest. Her er han i en bil med USAs ambassadør Gary Locke. Foto: Reuters/NTB Scanpix
STAKK AV: Den kinesiske aktivisten Chen Guangcheng mener at nevøen hans, som er pågrepet og mistenkt for drapsforsøk, blir straffet av myndighetene for at han selv stakk av fra husarrest. Her er han i en bil med USAs ambassadør Gary Locke. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

At den blinde aktivisten Chen greide å rømme fra landsbyen der han har sittet i husarrest i over halvannet år, har ydmyket myndighetene og politiet i hjemprovinsen. Siden rømningen er det kommet meldinger om at familie og venner er blitt mishandlet og trakassert av lokale sikkerhetsfolk.

Landsbyen er nå omringet av vakter, og det er umulig for journalister å komme seg inn i den.

Søndag bekreftet Chen, som er innlagt på sykehus i Beijing, at nevøen hans Chen Kegui nylig ble arrestert etter en konfrontasjon med tjenestemenn i landsbyen i provinsen Shandong øst i Kina.

På spørsmål om hvorfor politiet har pågrepet nevøen, svarer Chen:

- Jeg tror dette er hevn ute av kontroll, og det er deres siste kamp, sier Chen på telefon til nyhetsbyrået Reuters.

- Mishandlet Chens slektninger har fortalt at nevøen handlet i selvforsvar. Idet politiet stormet huset til Chens eldre bror, skal nevøen ha grepet en forskjærkniv.

- De banket ham opp på voldsomt vis. Han ble slått så kraftig at ansiktet hans var dekket med blod. Jeg hørte at han fortsatt blødde i ansiktet tre timer senere, sier Chen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer