Kinesisk avis trykte hyllest til studentofrene

Den unge annonseansvarlige hadde ikke hørt om demonstrasjonene i 1989.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På tross av den beinharde kinesiske statssensuren kom en hyllest til ofrene for massakren på Den himmelske freds plass på trykk i ei regionsavis på mandag. Årsak: Den unge kvinnelige annonseansvarlige hadde aldri hørt om opptøyene 4. juni 1989, der kanskje flere tusen studenter ble drept av militæret, melder Reuters.

Den lille annonsen nede i høyre hjørne på side 14 i Chengdu Aftenblad lød: «En hyllest til 4. juni-ofrenes rakryggede mødre.»

Ifølge den Hongkong-baserte (og uavhengige) avisa South China Morning Post hadde den nytutdannede annonsemedarbeideren fått annonsen av en mann. Da hun ringte tilbake for å spørre hva 4. juni refererte til, ble hun fortalt at en gruveulykke fant sted på den datoen.

En etterforskning er nå iverksatt av myndighetene for å komme til bunns i hvordan dette kunne skje.

I kinesiske statsmedier, på Internett og i trykte verk er det strengt forbudt i det hele tatt å referere til Den himmelske freds plass-massakren. Derfor er en stor del av unge kinesere totalt uvitende om de dramatiske hendelsene for 18 år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer