<strong>RØDE TALL:</strong> Aksjeverdiene på børsen i Shanghai åpnet med nedgang på 4,4 prosent onsdag. Dermed fortsetter nedturen som har skremt aksjemarkedene verden over. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
RØDE TALL: Aksjeverdiene på børsen i Shanghai åpnet med nedgang på 4,4 prosent onsdag. Dermed fortsetter nedturen som har skremt aksjemarkedene verden over. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE Vis mer

Kinesisk børs stuper videre

Stor nedgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aksjeverdiene på børsen i Shanghai åpnet med nedgang på 4,4 prosent onsdag. Dermed fortsetter nedturen som har skremt aksjemarkedene verden over.

I Hongkong åpnet Hang Seng-indeksen med en nedgang på 0,99 prosent, mens Nikkei-indeksen i Tokyo gikk ned 0,8 prosent ved åpning onsdag.

Utviklingen fortsetter i sporene fra tirsdagen, hvor svake asiatiske tall forplantet seg verden over.

Bakgrunnen for den pessimistiske stemningen var dårlige tall fra Kinas industrisektor, hvor veksten ser ut til å være den laveste på tre år. Det tas som et tegn på at Kina virkelig har økonomiske problemer.

FTSE 100-indeksen i London endte tirsdag ned 3,03 prosent, mens CAC 40 i Paris sank 2,40 prosent. DAX 30-indeksen i Frankfurt hadde falt 2,38 prosent og hovedindeksen ved Oslo Børs 1,9 prosent da handelen var over.

Dow Jones-indeksen i USA gikk ned 2,83 prosent til 16.059,55 poeng. Nasdaq-indeksen falt 2,94 prosent.

Det er små endringer i oljeprisen i morgentimene onsdag. Mellom klokka 02 og 04.30 gikk prisen for et fat nordsjøolje ned med 0,16 dollar til 48,73 dollar.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer