Kinesisk flørt var listig spion

Brown-rådgiver våknet uten datamaskin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Under en av Gordon Browns todagersturer til Shanghai i januar skal statsministerens høyt tiltrodde rådgiver møtt en kinesisk kvinne på et diskotek. 

Rådgiveren og kvinnen danset sammen, før han tok henne med seg til hotellrommet.

Da han våknet var kvinnen borte, og en lommedatamaskin av typen Blackberry stjålet, skriver The Times.

Britisk etterretning mistenker at kinesisk etterretning står bak hendelsen, som har klare likhetstrekk med en såkalt "honeytrap" - et etterretningsbegrep som brukes om situasjoner der sex brukes som lokkemiddel for å hente informasjon.

- Ingen vet nøyaktig hva som skjedde etter dem dro, men neste morgen innrømte han alt og sa at maskinen var borte, sier en sikkerhetsvakt, ifølge The Times.

Eksperter hevder at maskinen ikke nødvendigvis må inneholde gradert materiale for å være skadelig.

Derimot kan den inneholde informasjon som kan gjøre det mulig for fiendtlige etterretningsorganisasjoner å hacke seg inn på serveren på statsministerens kontor.

Derfra kan uvedkommende hente ut sensitive e-post og tekstmeldinger.

BEKREFTER: Downing Street bekrefter at en av statsminister Gordon Browns rådgivere ble frastjålet en Blackberry under oppholdet i Kina. Foto: AP
BEKREFTER: Downing Street bekrefter at en av statsminister Gordon Browns rådgivere ble frastjålet en Blackberry under oppholdet i Kina. Foto: AP Vis mer
Kinesisk flørt var listig spion