Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kinesisk fødselslege dømt til døden for å selge nyfødte babyer

Fortalte foreldrene at barna var syke og hadde død. Så solgte hun barna for opptil 50 000 kroner.

DØMT: Zhang Shuxia solgte sju små barn i den nordlige Shaanxi-provinsen til opptil 50 000 kroner. Nå er hun dømt. Foto: Reuters/China Daily/NTB Scanpix
DØMT: Zhang Shuxia solgte sju små barn i den nordlige Shaanxi-provinsen til opptil 50 000 kroner. Nå er hun dømt. Foto: Reuters/China Daily/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kinesisk domstol har gitt en betinget dødsdom til en fødselslege som for å ha bortført og solgte nyfødte babyer.

Zhang Shuxia solgte sju små barn i den nordlige Shaanxi-provinsen. Legen skal ha fortalt barnas foreldre at de nyfødte barna var syke og hadde dødd, for så å selge dem til menneskehandlere for opp mot 50 000 kroner, heter det i dommen.

Betingede dødsdommer blir vanligvis omgjort til livstid i fengsel.

Titusenvis av barn blir trolig stjålet i Kina hvert eneste år. De fleste blir solgt internt i landet for å møte en etterspørsel som har oppstått som et resultat av landets ettbarnspolitikk og kinesernes tradisjonelle ønske om å få en sønn.

Fødselslegen skal blant annet ha overtalt en mor til å gi fra seg et tvillingpar ved å påstå at den ene tvillingen var død og den andre hadde store skader i bein og armer.

En annen baby som hun solgte, ble senere funnet død i en grøft, hvor den hadde blitt dumpet av menneskehandlerne. Noen av de bortførte barna ble funnet av politiet og returnert til foreldrene.

I dommen heter det at Zhangs handlinger «hadde en negativ innvirkning på samfunnet», og hun ble derfor dømt til døden med en to års utsettelse.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media