Kina:

Kinesisk lege forsvunnet - varslet om munnkurv

Ifølge nyhetsmagasinet «60 minutes» er legen Ai Fen i Wuhan forsvunnet. For to uker siden gikk hun ut og kritiserte kinesiske myndigheter for å gi henne munnkurv.

DØDE: Wuhan-legen Li Wenliang varslet om corona-viruset før nyttår. Han ble selv smittet og døde 6.februar. Foto: skjermdump CNN/Li Wenliang. Video: CNN, AFPTV, CCTV, WEIBO - Klipp: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I mars ble den kinesiske legen Ai Fen, sjef for akuttavdelingen ved sykehuset Wuhan Central Hospital, intervjuet av det kinesiske magasinet Renwu.

Da fortalte hun at hun ble refset etter hun i desember varslet kollegaer og overordnede om et Sars-liknende virus hos pasienter, skriver The Guardian.

Intervjuet med Ai ble publisert, men fjernet raskt fra sosiale medier i Kina. Likevel har flere sikret skjermdumper av intervjuet før det ble slettet.

- Hadde jeg visst hva som ville skjedd hadde jeg ikke brydd meg om reprimanden jeg fikk. Jeg ville ha snakket om det til alle, overalt, skal legen ha sagt i intervjuet, skriver The Guardian.

- Nå er hun borte

Denne uka melder det TV-sendte nyhetsmagasinet «60 minutes Australia» at den kinesiske legen fra Wuhan skal være forsvunnet.

- For to uker siden gikk sjefen for akuttavdelingen på Wuhan Central Hospital ut i offentligheten og kritiserte myndighetene for å ha stoppet henne og kollegaene hennes fra å advare verden. Nå er hun borte, og ingen vet hvor hun er, skriver de på Twitter, sammen med en snutt fra episoden om Ai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer