Kinesisk lykt satte fyr på 50 000 tonn med plast

Voldsom brann ved fabrikk i England.

INTENST: Rundt 200 brannmenn jobber for å få bukt med den kraftige brannen i Smethwick i England. 10 brannmenn er skadd i brannen, som sender røyk over 1,8 kilometer opp mot himmelen. Foto: John McCnaughton / EPA / West Midlands Fire Service
INTENST: Rundt 200 brannmenn jobber for å få bukt med den kraftige brannen i Smethwick i England. 10 brannmenn er skadd i brannen, som sender røyk over 1,8 kilometer opp mot himmelen. Foto: John McCnaughton / EPA / West Midlands Fire ServiceVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I den britiske byen Smethwick i West Midlands kjemper rundt 200 brannmenn en desperat kamp for å få bukt med den største brannen registrert i området noensinne.

Den enorme brannen ved J&A Young-fabrikken har satt fyr på et bygg og hele 50 000 tonn med plast, skriver britiske The Telegraph.

Årsaken til brannen viser seg å være en kinesisk lykt, som ble observert over anlegget før den falt ned på noen plastikkballer.

- En kinesisk lanterne ble oppdaget svevende over området, og satte fyr på baller med plast, eier Steve Vincent, brannsjef i området, til Telegraph.

Flere dager 10 brannmenn har fått mindre skader på stedet, mens to har blitt fraktet til sykehus. Brannvesenet frykter nå det vil ta flere dager å slukke brannen.

- Dette er den største brannen vi har hatt i West Midlands. Det er en enorm brann, og vi har fått støtte fra omkringliggende brannvesen til å håndtere dette, sier Vincent.

Brannsjef Vij Randeniya, sier til BBC at brannmannskapet så langt har klart å redde flere lagerbygg fra flammene.

- Vi har også fjernet 12 lastebiler, reddet mange forretninger som ligger i nærheten, og nå skal vi bruke de neste to-tre dagene på slukke brannen, sier han.

1,8 KILOMETER: Kraftig røyk stiger over 1,8 kilometer opp mot himmelen i Smethwick, hvor et resirkuleringsanlegg har tatt fyr. Foto: Paul Ellis /  AFP Photo
1,8 KILOMETER: Kraftig røyk stiger over 1,8 kilometer opp mot himmelen i Smethwick, hvor et resirkuleringsanlegg har tatt fyr. Foto: Paul Ellis / AFP Photo Vis mer

Brannvesen og politi har nå bedt innbyggerne om å holde vinduene lukket, men ettersom området stort sett består av industribygg. Bilister oppfordres til å unngå området.

Kraftige smell Brannvesenet ble kalt til stedet rundt klokka 23 i går kveld etter at nesten 400 personer rapporterte om brannen.

Røyken fra brannen stiger nå over 1,8 kilometer opp i lufta, og den internasjonale flyplassen i Birmingham har blitt varslet.

- Jeg hørte et stort smell, og gikk ut for å se hva det var. Jeg skjønte med en gang hvor røyken kom fra. Jeg visste at det måtte være en fabrikk, sier Jack Awal, et øyevitne til BBC.

- Det var som en scene fra en film. Det var så mange store eksplosjoner og høye smell. Det var som fyrverkeri - det var høye smell og spraking hvert sekund.

HØYE SMELL: Naboer ser på den kraftige brannen ved resirkuleringsanlegget i Smethwick. Fabrikken hevder brannen startet da en kinesisk lykt falt ned på plastikkballer i anlegget. Øyevitner forteller om en rekke høye smell.  Foto: Darren Staples / Reuters
HØYE SMELL: Naboer ser på den kraftige brannen ved resirkuleringsanlegget i Smethwick. Fabrikken hevder brannen startet da en kinesisk lykt falt ned på plastikkballer i anlegget. Øyevitner forteller om en rekke høye smell. Foto: Darren Staples / Reuters Vis mer