Kinesisk mann utga seg for å være 300 år gammel keiser. Svindlet kvinne for over 50 millioner

To menn ble funnet skyldig denne uka. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

S(Dagbladet): En mann utga seg for å være den 300 år gamle kinesiske keiseren Qianlong. Han fortalte at han fortsatt var oppe og gikk takket være «livseliksir», skriver South China Morning Post.

Kvinnen skal ha hatt ønske om å opprette en bank i en landsby i Duandong-provinsen i landet, og møtte en som utga seg for å være finansmann.

Det var en angivelige finansmannen som introduserte kvinnen for den «300 år gamle keiseren».

«Keiseren» skal ha fortalt den kinesiske kvinnen at han hadde en stor keiserlig pengesum han kunne hente ut, men at han trengte penger for å få tilgang til kontoen.

Og kvinnen gikk rett på.

Ifølge Washington Post skal hun i første omgang ha betalt den «300 år gamle mannen» rundt 2,5 millioner kroner, slik at han kunne kjøpe en kålskulptur laget av jade, som blir sett på som en slags lykkestein.

Ikke lenge etterpå skal mannen som utga seg for å være finansmann, og som tidligere hadde presentert de to for hverandre, ha overtalt henne til å investere over 50 millioner kroner i lønnsomme finansielle derivater og i et teknologiselskap.

Etter å ha fått pengene skal de to mennene ha stukket av og kjøpt flere hus og biler.

De skal imidlertid ha blitt avslørt og funnet, for i går ble de funnet skyldige av en domstol i byen Shenzhen. Det er ennå ikke kjent hvilken straff mennene vil bli ilagt for svindelen.