STATUSSYMBOL: Apples Iphone er et statussymbol i Kina. Her fra lanseringen av den siste toppmodellen, 5s. Foto: Adrees Latif / Reuters / NTB Scanpix
STATUSSYMBOL: Apples Iphone er et statussymbol i Kina. Her fra lanseringen av den siste toppmodellen, 5s. Foto: Adrees Latif / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Kinesisk par solgte sitt nyfødte barn

Kjøpte Iphone samme dag som pengene kom på konto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et par i Shanghai skal ha solgt sin nyfødte datter på nettet. Pengene de fikk for datteren skal de ha brukt til å kjøpe en Iphone og dyre joggesko, skriver den kinesiskspråklige avisa Jiefang Daily, ifølge ABC News.

Paret er identifisert som Teng og Zhang, som forsvarer seg med at salget av datteren var gjort av kjærlighet.

- Vi ga ikke babyen vår bort for penger, men for å gi barnet et bedre liv med økonomisk trygghet, sier paret ifølge avisa.

Paret hadde allerede to barn og ifølge Jiefang Daily håpte de at en annen familie kunne ta seg av deres yngste datter. De la ut en annonse på en nettside for adopsjon og ba om mellom 29 000 og 48 000 kroner for barnet.

Det er ikke klart hvor mye penger paret fikk, men ifølge den kinesiske påtalemakta gikk paret på nettet og kjøpte seg en ny Iphone og et par dyre joggesko da pengene for barnet kom inn på konto.

Zhang holdt også graviditeten skjult og skal ha fortalt naboer at hun hadde en svulvst i magen. Barnet ble født hjemme og gitt bort mot penger kort tid etter fødselen, ifølge Jiefang Daily.