Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kinesisk passasjerfly snudde på grunn av terrorfrykt

Et Air China passasjerfly, på vei fra Paris til Beijing vendte om som følger av «mistenkt terrorisme-informasjon». Senere kom det fram at språkforvirring var grunnen.

SNUDDE: Et passasjerfly fra Air China snudde på vei fra Paris til Beijing, da det kom informasjon om mistenkt terrorisme. Foto: Daniel Slim / AFP / NTB Scanpix
SNUDDE: Et passasjerfly fra Air China snudde på vei fra Paris til Beijing, da det kom informasjon om mistenkt terrorisme. Foto: Daniel Slim / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et passasjerfly fra Air China, på vei fra Paris til Beijing, gjorde vendereis etter informasjon om mistenkt terror torsdag.

Flyet snudde

Det statseide flyselskapet opplyser at rute CA876 returnerte til den franske hovedstaden, der flyet landa trygt.

Kinas nyhetsbyrå Xinhua, opplyser nå om at det ikke var reell fare, men bare en falsk alarm.

- Den mistenkte terror-informasjonen som førte til at Air Chinas fly nummer CA876 til Paris måtte snu var falsk alarm, sier en offisiell kilde fra Air China i Paris til nyhetsbyrået.

Misforståelse

En talsmann for fransk politi forteller at flyselskapet misforsto det som ble sagt og oppfattet det som at det forelå en bombetrussel, skriver NTB.

En ansatt i flyselskapet misforsto det som ble sagt og oppfattet det som at det forelå en bombetrussel, noe som resulterte i at CA876 ble kalt tilbake.

Ifølge fransk politi ringte en flypassasjer Air China for å fortelle at han trolig ville bli forsinket. Han fortalte at politiet hadde sperret av et område på terminal 1 ved Charles de Gaulle-flyplassen utenfor Paris for å undersøke en mistenkelig pakke.

Språkforvirring

– Selskapet oppfattet det som en bombeadvarsel. Dette skyldtes språkforvirring, sier en talsmann for fransk politi.

Ifølge Xinhua måtte passasjerene vente på et venterom på flyplassen mens det ble foretatt en sikkerhetssjekk om bord på flyet.

Air China er eid av den kinesiske stat og er landets nest største flyselskap, etter China Southern Airlines.

Selskapet frakter årlig nærmere 100 millioner passasjerer og har nærmere 200 destinasjoner i sitt rutenett.