Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kinesisk politi skjøt og drepte åtte

Hevder de slo tilbake mot et terrorangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesisk politi skjøt og drepte åtte mennesker i Xinjiang-regionen mandag og hevder at det skjedde da de slo tilbake et terroristangrep.

Hendelsen fant sted i Yarkand, tett ved byen Kashgar helt sør i den autonome regionen, opplyser myndighetene i Xinjiang.

- Rundt klokken 6.30 angrep ni kjeltringer væpnet med kniver en politistasjon i Yarkand i Kashgar. De kastet sprengladninger og satte politibiler i brann, heter det i en kunngjøring.

- Politiet gikk besluttsomt til verks og skjøt og drepte åtte og pågrep en, heter det videre.

En betydelig andel av innbyggerne i Xinjiang-regionen er muslimer, og rundt halvparten av dem tilhører folkegruppen uigurene.

Tidligere i måneden skjøt og drepte politiet i regionen 14 mennesker under opptøyer nær Kashgar. To politimenn ble også drept.

Minst ni sivile og to politimenn ble også drept da en gruppe menn væpnet med økser og kniver angrep en politistasjon i området i forrige måned.

Kinesiske myndigheter hevder at militante islamister står bak uroen i regionen. Menneskerettighetsgrupper anklager politiet for å bruke unødvendig hardhendte metoder mot uigurene, og kinesiske myndigheter for å overdrive faren fra islamistene.

Xinjiang er rik på naturressurser og ligger strategisk til på grensa mot Sentral-Asia, India og Pakistan.

(NTB)