Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kinesisk politi stanset uigurdemonstrasjon

Straks etter at fredagsbønnen var slutt.

NYE DEMONSTRASJONER: Kinesisk politi har lykkes med å få kontroll over urolighetene i Urumqi, selv om det som dette bildet viser, har vært tilløp til demonstrasjoner. Foto: AP Photo/Eugene Hoshiko/SCANPIX
NYE DEMONSTRASJONER: Kinesisk politi har lykkes med å få kontroll over urolighetene i Urumqi, selv om det som dette bildet viser, har vært tilløp til demonstrasjoner. Foto: AP Photo/Eugene Hoshiko/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesisk politi grep inn og oppløste en demonstrasjon utenfor en av moskeene i Urumqi. Demonstrasjonen med muslimske uigurer startet straks etter at fredagsbønnen var slutt.

Myndighetene i Beijing fryktet nye sammenstøt mellom muslimske uigurer og han-kinesere og besluttet derfor å stenge alle moskeene i Urumqi, regionshovedstaden i Xinjiang, fredag.

Noen moskeer holdt likevel åpent og fredagsbønnen gikk som planlagt i de åpne moskeene.

Men utenfor Den hvite moskeen i Urumqi startet over 100 uigurer en demonstrasjon mot myndighetenes håndtering av uroen i byen de siste dagene. Opprørspolitiet grep inn og pågrep fem eller seks av demonstrantene.

Urumqi har vært åsted for den verste uroen Xinjiang-regionen denne uken.

Det bor åtte millioner uigurer i Xinjiang, som har et folketall på nærmere 20 millioner.


(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!