Kinesisk politiker avslørt av dårlig bilderedigering

Hvordan kan den eldre kvinnen være så liten?

HVOR ER BEINA? ... Og hvorfor er den eldre kvinnen så liten i forhold til de besøkende politikerne? Dette er ett av bildene vise-borgermesteren i Øst-Kina la ut på byens hjemmesider. Skjermdump: Youtube
HVOR ER BEINA? ... Og hvorfor er den eldre kvinnen så liten i forhold til de besøkende politikerne? Dette er ett av bildene vise-borgermesteren i Øst-Kina la ut på byens hjemmesider. Skjermdump: Youtube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kinesiske myndigheter har lagt seg flate etter et mislykket forsøk på å redigere et bilde av en vise-borgermesters besøk hos en eldre kvinne.

Besøket fant sted i Ningguo i Anhui-provinsen, og skulle i utgangspunktet vise en hyggelig borgermester, Wang Hun, på besøk hos den eldre kvinnen, Cheng Yanchun. Da det ikke var nok plass der bildene ble tatt, ble flere bilder redigert oppå hverandre.

Myndighetene legger skylda på plassmangel.

- Cheng (kvinnen) satt på en stol på balkongen, i sola. Balkongen var så liten at kameralinsa ikke fikk med alt som skulle med i bildet. Da en kommuneansatt lastet opp bildene, la han enkelt og greit de to bildene sammen, sier en talsperson for borgermesteren, ifølge Yahoo News.

Folk merket raskt at kvinnen var «latterlig liten» og at beina til borgermesteren manglet på ett av bildene, skriver Business Insider.

«Det mislykkede forsøket på bilderedigering latterliggjør regimets tidligere mektige propaganda», skriver International Business Times.

Myndighetene i Ninggou har nå fjernet bildene, og har samtidig bedt personen som redigerte bildene, som ligger på Youtube, om å skrive en kritisk vurdering av bilderedigeringen.

Bloggere har i etterkant minnet myndighetene på at de som «sprer rykter på nettet» fort kan ende i fengsel.

- Vi uttrykker vår dypeste anger overfor internettbrukere for bildets negative virkning. Vi lærer av våre erfaringer, og vil forbedre vårt arbeid innen sivile saker, skriver de.

LITEN PLASS BLE LITEN DAME: Det skal ha vært vanskelig å få alle med på bildet, som ble tatt på denne balkongen. Derfor redigerte de heller to bilder sammen. De glemte bare å «forstørre» den eldre kvinnen. Skjermdump: Youtube
LITEN PLASS BLE LITEN DAME: Det skal ha vært vanskelig å få alle med på bildet, som ble tatt på denne balkongen. Derfor redigerte de heller to bilder sammen. De glemte bare å «forstørre» den eldre kvinnen. Skjermdump: Youtube Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer