SIGNAL:  Et av de kinesiske skipene, «Haixun 01», har fanget opp et signal fra det som kan være fra en av de to svarte boksene tilhørende det savnede flyet. Dette bildet er tatt av skipet i juli 2013. Foto: AFP PHOTO / YE AUNG THU /NTB Scanpix
SIGNAL: Et av de kinesiske skipene, «Haixun 01», har fanget opp et signal fra det som kan være fra en av de to svarte boksene tilhørende det savnede flyet. Dette bildet er tatt av skipet i juli 2013. Foto: AFP PHOTO / YE AUNG THU /NTB ScanpixVis mer

Kinesisk skip skal ha fanget opp signal fra boks

Kan være fra det savnede malaysiske flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kinesiske skipet «Haixun 01» skal ha fanget opp et signal som kan være fra det savnede Malaysia Airlines-flyet.

Signalet skal ha hatt en frekvens på 37,5 kilohertz, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Det skal være samme frekvens som minst én av de to såkalte svarte boksene, taleregistratoren og ferdskriveren, sender på.

Advarer Det er ikke bekreftet at dette signalet kommer fra en av de svarte boksene tilhørende flyet.

Australias forsvarsminister David Johnston maner til varsomhet og sier det er stor fare for at det kan være et falskt signal.

- Jeg har ikke rukket å få oversikt over dette, men jeg kan si dette ikke er første gang det er gjort funn med et skuffende resultat, sier Johnston, ifølge Sydney Morning Herald.

Tidspress Også ekspertene advarer om at dette kan være et falskt signal.

- Dette signalet kan være en rekke ting, sier havforsker Simon Boxall til CNN, som sier at denne frekvensen benyttes av en rekke forskjellige instrumenter.

Malaysia Airlines-flyet har vært savnet siden 8. mars i år. De svarte boksene vil kunne gi svar på hva som har skjedd med flyet, men tida er i ferd med å renne ut. Normal levetid for batteriene i de svarte boksene er om lag 30 dager, og da opphører signalene.

Malaysias fungerende samferdselsminister opplyste lørdag at det er nedsatt tre forskjellige komiteer som skal granske forsvinningen av flyet.