Kinesisk UD fikk nok: - Dere er besatt av menneskerettigheter

Menneskerettigheter var tema i møtene i Folkets store hall i dag, men ikke i møtet med president Xi. For kinesisk UD ble det uansett litt mye.

OPPGITT: Liu Weimin fra kinesisk UD mente norske journalister var for opptatt av menneskerettigheter i sine spørsmål i Folkets store hall, etter det norske statsbesøkets politiske møter. Foto: Bjørn Langsem
OPPGITT: Liu Weimin fra kinesisk UD mente norske journalister var for opptatt av menneskerettigheter i sine spørsmål i Folkets store hall, etter det norske statsbesøkets politiske møter. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEIJING (Dagbladet): Det norske kongeparet, vår utenriksminister, og næringsminister, besøkte i dag Kinas president Xi Jinping i mektige Folkets store hall i Beijing.

Etter møtet fikk kinesisk og norsk presse en brief om samtalene av Liu Weimin, nestleder i europaavdelingen i kinesisk UD.

Etter en lang innledning ble det åpnet for spørsmål.

- Nå skal dere få spørre om menneskerettigheter, for vestlige journalister virker bare å fokusere på dette. Dette møtet dekket faktisk en lang rekke saker, så hvis vi bare fokuserer på menneskerettigheter vil det bli en feil framstilling, både ut fra et innenriks- og et utenriksperspektiv, sa han og fortsatte.

- Vi må ha åpne sinn og ikke være besatt av menneskerettigheter.

- Har gjort store framskritt

Liu minnet om den store utviklingen Kina har hatt på økonomi.

- Også på menneskerettighetsfeltet har vi gjort store framskritt og vi er klare til å dele relevant informasjon om dette, sa han.

Amnesty International mener imidlertid at situasjonen for menneskerettigheter i Kina er verre enn på mange år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer