Kinesiske børser stengt ut dagen etter kursras

I Kina ble Shanghai- og Shenzen-børsen stengt ut dagen torsdag etter et kursfall på 7 prosent etter mindre enn en halvtimes handel.

STENGT: Børsen i Shanghai ble stengt igjen torsdag. Foto: Reuters/NTB scanpix.
STENGT: Børsen i Shanghai ble stengt igjen torsdag. Foto: Reuters/NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

CSI300-indeksen falt med 7,2 prosent, til 3.284,74 poeng, mens Shanghai Composite-indeksen falt med 7,3 prosent, til 3.115,89 poeng.

Ved nyttår innførte kinesiske myndigheter en ny mekanisme som fører til automatisk stengning av børsene ved høye kursfall. Systemet ble for første gang tatt i bruk mandag, og er ment å dempe uforutsigbarheten i markedet.

Mandagens kursfall i Kina på 7 prosent førte til ras på flere av de store børsene verden over det neste døgnet.

Torsdag formiddag var det også sterkt kursfall på Hongkong-børsen, der Hang Seng-indeksen gikk ned med 3,05 prosent i formiddagstimene.

Bak kursfallet ligger økt usikkerhet rundt utviklingen i kinesisk økonomi.Kinas sentralbank senket torsdag den offisielle kursen på yuan med 0,51 prosent ned til 6.5646 per dollar. Det er den største senkningen siden devalueringen i august.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer