Kinesiske kvinner drar på seg en «facekini» når de skal på stranda. Oppfinneren innrømmer et problem

Se bildeserie nederst i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kystbyen der Kinas mest kjente øl kommer fra, omfavner kvinner som er glad i sand mellom tærne, men som ikke kan fordra solstrålene som følger med, hodeplagget «facekini».

Byen heter Qingdao, og ølen heter Tsingtao. Det er også i denne byen hvor maska ble funnet opp av den lokale kvinnen Zhang Shifan (58), ifølge Reuters. Hun eier en liten svømmetøybutikk, og laget maska slik at folk kunne beskytte seg for sola, krabbeklør og sviende maneter.

Oppfinneren innrømmer at maska har én uønsket bieffekt: den skremmer vekk barn. 

Men den skremmer ikke vekk Kinas ferierende strandløvinner. Blant velstående kinesere er nemlig hvit hud et statussymbol. Ved å bevare huden hvit viser man også at man kan ta vare på huden sin, og kinesere assosierer porselenshvit hud med ynde og skjønnhet.

«Facekini», som på norsk kunne blitt kalt «trynekini», dekker store deler av ansiktet, men lar praktisk nok øyne, nese og munn titte fram. Selve plagget er kanskje ikke så yndig, og de kvinnene som har valgt en rød maske, blir seende litt ut som Spiderman.

Flere produsenter har nå laget sin variant, men ifølge flere brukere slår de visst ikke originalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer